Huwelijksfotografie - Mrs & Mr J. Huwelijksfotografie
MENU

Investeren in een huwelijksfotogaaf

vergelijken kan moeilijk zijn

 

Door het bos de bomen niet meer zien, keuzestress, budget en waar beginnen? Wij hopen jullie met onderstaande tips wat op weg te helpen bij het kiezen van de juiste fotograaf voor het vastleggen van jullie huwelijk.

Bekijk foto’s en kies voor een stijl.

Als je foto’s gaat bekijken, bekijk dan foto’s van een hele dag. Staan er alleen foto’s van de huwelijksreportage online, vraag achter foto’s van het avondfeest en de ceremonie. Zo weet je zeker dat de fotograaf ook verschillende technieken beheerst.

Kies voor de stijl van de fotograaf, zijn de foto’s niet jou ding, zoek verder.

Budget

Zeker niet onbelangrijk maar wees kritisch. Weet dat het niet enkel de uren aanwezig zijn die tellen. Ook de uitrusting van de fotograaf telt mee en de tijd in selecteren en nabewerken. Heeft hij back-up materiaal mee? Hoe zit het met nabewerking? Is dit inbegrepen? Worden de foto’s gebackuped? Hoeveel foto’s krijgen jullie? Zijn deze bewerkt of niet? Is er een album inbegrepen? “Hoe duurder hoe beter” is zeker niet altijd waar, maar wees realistisch en eerlijk en ga na wat je juist krijgt voor de prijs die je betaald.

“De Klik”

Het klinkt misschien cliché maar kies voor een fotograaf waar je jezelf bij kan zijn. Iemand waar jullie je goed en ontspannen bij voelen. Besef dat de fotograaf een persoon is die dicht bij jullie in de buurt is op een hele belangrijke dag. Een goed gevoel bij jullie fotograaf zal bijdragen tot spontane, leuke en stralende foto’s. Het is dus belangrijk om voor de boeking samen te zitten en eventueel te kiezen om vooraf een loveshoot te houden. Zo leer jullie elkaar het beste kennen.

CLOSE