Het huwelijk van Brigit & Bart, het langverwachte feest in het Waasland

Corona ligt al even achter ons maar toch zijn er nog koppels die dit jaar pas in het huwelijksbootje stappen omdat corona roet in het eten kwam strooien.

Ook bij Birgit en Bart was dit het geval. Omdat uitstel zeker geen afstel is was het op 6 mei 2023 EINDELIJK zover! De grote dag was aangebroken, de dag van het langverwachte feest, de dag waar ze zo naartoe hadden geleefd met elkaar en de kinderen.


Deze leuke dag begon in Melsele, bij het huis van Birgit en Bart. Bij aankomst was het nog stil want onze bruid zat nog bij de kapper. Claire moest niet lang wacht tot er een vrolijke Birgit verscheen samen met dochter Lore. Het was duidelijk: deze bruid was er klaar voor en had er super veel zin in.

Bruidegom Bart was 's ochtends samen met zoontje Jasper naar zijn getuige Dries in Zwijndrecht getrokken om zich daar klaar te maken. Of onze bruidegom last had van de zenuwen is niet helemaal duidelijk maar als beste vriend en getuige, zorgde Dries er in elk geval voor dat Bart niets te kort kwam en strak in het pak kon vertrekken naar zijn bruid.

Met de first-look stonden niet enkel de bruidegom maar ook de dichte familie, een handvol vrienden en een paar buren vol spanning te wachten tot de bruid naar buiten zou komen. Ze gingen elkaar voor het eerst zien buiten aan hun voordeur.  Bruid Brigit had een kleine verrassing in petto voor Bart en de gasten. Iedereen verwacht natuurlijk een jurk, maar Birgit besloot om het net iets anders aan te pakken. Het duurde dan ook even voor iedereen door had dat Birgit geen jurk droeg maar wel een hele mooie jumpsuit.

Birgit en Bart moesten niet meer aan het gemeentehuis stoppen. Voor de wet waren ze al getrouwd maar het grote feest en de kerkelijke dienst, die stonden die dag op het programma. Daarom hadden we rustig te tijd. Aangezien het al middag was, werden familie en vrienden uitgenodigd voor een broodjeslunch in de tuin. Ondertussen konden de kinderen voetballen en werden de bruidsmeisjes voorzien van een passende (plak) tattoo.

Voor het kerkelijke huwelijk trokken we naar de Sint-Evangelistkerk in Beveren. Deze kerk is geen oude donkere en koude kerk, maar een modern gebouw met rondom rond mooie glas-in-lood ramen die door het zonnige weer zorgde voor een pracht aan kleurtjes.

Bij het verlaten van de kerk wilden Birgit en Bart zeker zijn dat er genoeg zeepbellen zouden zijn. Daarom hadden ze aan enkele vrienden bellenblaas pistolen gegeven om de kinderen een handje te helpen. De pistolen misten hun doel niet en het effect was verbluffend! In een mum van tijd waren er overal zeepbellen. 

Aan de oevers van de Durme in het land van Waas ligt feestzaal de Koolputten. Omdat deze zaal zo mooi gelegen is trokken we naar het jaagpad naast de zaal om de foto’s te nemen. We moesten wel opschieten want de lucht werd donker en de wolken leken toch wat regen met zich mee te brengen. 

Ook de schoenen die Birgit gekozen had voor bij haar jumpsuit verdienen het om even vermeld te worden. Ze had niet gekozen voor klassieke witte pumps, ballerina's of sneakers. Ze had gekozen voor fantastische glitter groene pumps die zo uit "The wizard of Oz" zouden kunnen komen.

Na de reportage was het tijd om de avondgasten te ontvangen en de voetjes onder de feestelijk gedekte tafel te schuiven. Een heerlijk 3-gangen diner met de dichte familie en een paar heel goede vrienden.

Birgit en Bart hadden ook geen klassieke menukaarten op de tafels. Op een toffe en originele manier kwamen de gasten meer te weten over het bruidspaar EN ontdekten ze wat ze op hun bord mochten verwachten.

Nadat iedereen genoten had van het lekker eten was het tijd om de avondgasten te verwelkomen voor het dessertenbuffet en het dansfeest. Als openingsdans kozen Birgit en Bart voor een echte Wals. Initieel stond er gewoon een “tegelplakker” op het programma maar met al die maanden voorbereiding vonden ze dat ze er toch iets speciaal van moesten maken en gingen ze op dansles. Dat ze veel geoefend hadden was er zeker aan te zien want hun openingsdans was prachtig. Het ideaal startschot van een geweldig feest!