Huwelijk in Beveren op een tropische dag met een Venezolaans tintje.

Het verhaal van Carmary en Stefan is toch wel bijzonder. Toen Carmary als toeriste uit Venezuela Antwerpen bezocht kwam ze Stefan tegen. De vonk sloeg direct over, maar door de beperkte tijd dat Carmary in Europa was, was het allemaal heel verwarrend. Om uit te zoeken wat ze juist voor elkaar voelden brachten ze zoveel mogelijk tijd met elkaar door. Al snel kwamen ze tot het besluit dat het meer was dan een coup de foudre en trok Carmary in bij Stefan. Toen ze vorig jaar een bezoek brachten aan Carmary’s familie in Venezuela ging Stefan op zijn knie en op een tropisch warme 10 juni trouwden ze in Kasteel Cortewalle in Beveren.

Bij aankomst bij bruid Carmary was het relatief rustig. Veel familie ging er niet aanwezig zijn aangezien Venezuela ook niet achter de hoek is. Toch hadden Carmary haar mama en haar broer de lange reis gemaakt en waren zij vrijdagavond toegekomen om het huwelijk bij te kunnen wonen. Ook Carmary haar vriendin en haar getuige, was uit Madrid naar Beveren gekomen om de dag mee te beleven.

Stefan ging zich samen met zijn zoontje klaarmaken bij zijn mama in Borsbeek.

De suite verzamelde zich in Verrebroek bij Carmary en het was een gezellige drukte. Het was stilaan tijd om haar bruidsjurk aan te trekken. Samen met haar getuige trok ze naar boven om zich verder klaar te maken.

Zowel bruid als bruidegom hadden toch wat kriebels in de buik. Geen van beide wist hoe ze eruit gingen zien. Hoe ging het trouwkleed van Carmary zijn? Welke kleur had het kostuum van Stefan? Beide toch wel een tikje zenuwachtig voor de reactie van de andere.

Het kostuum van Stefan had een aantal leuke persoonlijke toetsen. Carmary was dan ook vertederd toen ze de boodschappen in het kostuum ontdekte. Ook de trouwringen van Stefan en Carmary zijn bijzonder. Ze brengen hulde aan de 2 landen. Zo staat er binnenin niet enkel de datum maar als je de ringen juist op elkaar legt zie je de contouren van beide landen in de ringen staan.

Nadat iedereen even de tijd had genomen om dag te zeggen, was het tijd om naar Kasteel Cortewalle te vertrekken in de spikplinternieuwe Bentley Carbio. De mensen werden naar binnen geleid en het was tijd voor het wettelijk huwelijk. Stefan wachtte zijn bruid binnen op en Carmay werd begeleid door haar broer.

Omdat er veel familieleden en vrienden van Carmary niet aanwezig konden zijn vanwege de afstand, werd het hele wettelijke huwelijk live gestreamd. Zo konden ze in Venezuela toch een beetje aanwezig zijn.

Het officiële stuk van de dag zat erop en na het uitdelen van de snoepjes aan het gemeentehuis namen we even de tijd om foto’s te nemen met de familie en het bruidspaar in het park aan het kasteel.

Het was ondertussen middag en de hitte liet zich goed voelen. Het was tijd om iets te drinken en te eten. Bij Carmary en Stefan thuis aangekomen stond de foodtruck van Pasta DeLisa er. Iedereen kon genieten van heerlijke pasta en een verrukkelijk stukje pizza.

Voor de huwelijksreportage zochten we het niet te ver. In de directe omgeving waren tal van mooie plekjes om foto’s te nemen. Er zijn verschillende dijken met bomenlanen, vennen en velden met fruitbomen keuze en variatie genoeg dus om leuke huwelijksfoto's te nemen.

In de vroege avond ging het richting het Hotel Van der Valk in Beveren. Daar trakteerde het koppel de dichte familie op een intiem diner.

Tijdens het diner spraken de mama van de bruid en getuige Joris het mooie koppel nog toe in een ontroerende speech.

De avond vorderde en de avondgasten kwamen toe. Carmary en Stefan ontvingen hun avondgasten met een glaasje buiten op het terras. Later op de avond werden de gasten uitgenodigd om plaats te nemen in de feestzaal voor het dessertenbuffet. Toen iedereen plaats had genomen, namen de broer en de zus van de bruidegom nog even de tijd om een woordje te richten aan hun broer en schoonzus voordat de mensen gingen aanschuiven aan het rijkelijk buffet van taarten, gebakjes, koekjes en een chocoladefontein.

Omdat Stefan en Carmary besloten hadden om hun kerkelijk huwelijk volgend jaar in Venezuela te houden en vandaag in België enkel hun wettelijk huwelijk te vieren, namen ze eerst nog even een momentje om zelf geschreven geloften voor elkaar voor te lezen voor de openingsdans waarna het dansfeest kon beginnen.

De dansvloer stond goed vol en de DJ nodigde alle "single ladies" uit op de dansvloer. Carmary ging haar bruidsboeket weggooien dus een groep enthousiaste vrouwen verzamelde zich achter de bruid in de hoop het boeket te vangen. Ook de mannen kregen een kans om de kousenband van de bruid te vangen.

Om 12u was het tijd voor hora loca. Een venezolaanse traditie wat vrij vertaald kan worden als het gekke uurtje. Er werden gekke brillen, hawaii-kettingen en foam sticks met lichtjes uitgedeeld. Ondertussen was er ook een venezolaanse midnight snack voorzien. Obers kwamen rond met heerlijke tequenos. Dat zijn een soort kaasstengels waarbij een stuk witte kaas gewikkeld en gebakken is in tarwedeeg. De sfeer zat er goed in en het feest ging nog door tot in de vroege uurtjes.