Als fotograaf vragen we steeds naar de bijzondere momenten die onze koppels al samen hebben gedeeld. Zo vragen we steeds "Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?", " Zijn jullie al lang samen?" EN "Wie vroeg wie ten huwelijk en hoe?" Elk koppel heeft zo een eigen uniek verhaal. Voor sommige koppels was het een heel intiem gebeuren, bij andere koppels waren familie en vrienden betrokken of was het op een bijzondere locatie. Het ene aanzoek is super spontaan, het andere aanzoek tot in de puntjes voorbereid.

Nu het einde van het jaar is in zicht is en Kerst en nieuw weer voor de deur staan, weten we dat er heel wat mensen plannen aan het smeden zijn om zijn/haar partner ten huwelijk te vragen. Omdat het plannen van een aanzoek een speciale gebeurtenis is en spannend blijft, geven we alvast 5 tips.

1. Het Plan

Denk na over hoe je je partner wilt verrassen en op welke manier je het aanzoek wilt doen. Ga je voor een groots aanzoek met toeters en bellen? Of hou je het liever klein en intiem. Denk ook aan hobby's of interesses die jullie delen, bij elkaar hebben gebracht of belangrijk zijn voor jullie. Zo geef je een persoonlijke toets aan het aanzoek. Neem de tijd om te plannen en zorg ervoor dat het past bij jullie relatie en de wensen van je partner.


2. Betrek je vrienden en/of familie?

Hou je het geheim voor iedereen en maak je er een solo missie van? Dat kan perfect maar hoeft niet persé.

Meestal zijn de ouders ook al op de hoogte. Zo kunnen verlovingsringen van generatie op generatie worden doorgegeven of gaat men formeel de hand vragen aan de ouders van de partner.

Uiteraard zijn er ook mensen die zich beter voelen met een wingman/wingwomen aan hun zijde die helpt bij het maken van keuzes. Vaak valt de keuze op iemand die de toekomstige en het koppel goed kent. Een zus, broer, beste vriend of vriendin, .... iemand die mee helpt bij het kiezen van een locatie, het bepalen bij de maat van de ring, het kiezen van de ring, ... in het grootste geheim zijn er helpende handen die er mee voor zorgen dat jullie aanzoek prefect zal verlopen.

Nog een andere optie is dat iedereen mee in het complot zit. Vrienden en familie worden opgetrommeld en ingeschakeld. Om de partner bezig te houden op momenten dat je bezig bent met dingen te regelen, om iedereen op de afgesproken locatie te krijgen of om stiekem de decoratie aan te brengen als het grote moment eindelijk daar is.

3. Stel een budget vast:

Ja, het opstellen van een budget is misschien geen slecht idee. Hoeveel wil je besteden aan een ring, de locatie, decoratie? Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven aan het aanzoek. Dit zal je helpen bij het maken van keuzes over locatie, decoratie en eventuele extra dingen die je wil doen of organiseren. Je partner thuis opwachten in een huis vol kaarsjes en bloemen om vervolgens het lievelingsgerecht van je partner op tafel te toveren zal een ander prijskaartje hebben dan een aanzoek waarbij je bij zonsondergang op je knie gaat boven op het MAS met aansluitend een etentje in Het Zilte. Ook voor een aanzoek is volgens ons alles mogelijk, maar is volgens ons echt prefect als het bij jullie past.

3. Kies een locatie

Ga je op een knie in het bushokje waar je elkaar voor het eerst kuste, bij zonsondergang op het strand, tijdens een romantisch etentje met vrienden of een surprise party met familie en vrienden erbij? Denk na over een speciale locatie die betekenisvol is voor jullie relatie, zoals de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet of een favoriete plek waar jullie graag samen zijn. Ook het aantal aanwezigen tijdens het aanzoek zal een rol spelen.


4. Maak een tijdschema en oefen

Plan de details van het aanzoek, inclusief timing, logistiek en eventuele verrassingen die je wilt toevoegen. Zorg ervoor dat je alle benodigde voorbereidingen treft, zoals het reserveren van een restaurant of het regelen van transport. Een geheim to-do lijstje kan je hierbij misschien helpen.

Neem ook de tijd om het aanzoek te oefenen, vooral als je van plan bent iets te zeggen tijdens het moment. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt en dat je weet wat je wilt zeggen. Uit het hart is altijd mooi maar als je bang bent dat de zenuwen de overhand gaan nemen, koop een mooie kaart en schrijf op wat je wil zeggen. Zo heb je een steun op het moment zelf en een leuke herinnering achteraf.


Een verlovingsreportage bij zonsondergang zorgt voor romantische foto's

5. Geniet!!!!

Misschien wel het belangrijkste! Probeer op de dag van het aanzoek te ontspannen en geniet van het moment. Wees zelfzeker en laat je hart spreken.

Dit moment is bijzonder en zal heel zeker onvergetelijk zijn. Daarom kiezen sommige koppels ervoor om het moment vast te laten leggen, hetzij door een vriend of familielid. Soms door een fotograaf. Onthoud dat het belangrijkste is dat het aanzoek persoonlijk en betekenisvol is voor jullie als koppel.

Een colourfight tijdens een fotoreportage zorgt voor spontane en leuke foto's van jullie als koppel