De traditie van rijst


Het gooien van rijst bij het verlaten van de kerk of ceremonie is een gebruik dat al even mee gaat. De symboliek hierachter is de volgende: door het gooien van rijst wenst men het koppel een vruchtbaar, rijkelijk en gelukkig huwelijk.

De dag van vandaag wordt het bruidspaar minder en minder bedolven met de traditionele witte korrels. Vaak omdat het niet langer toegestaan is en er tal van redenen worden gegeven om het niet meer te doen.

Ondanks dat het dus op vele plekken niet meer mag, gaan bruidsparen en gasten op zoek naar leuke alternatieven ter vervanging van rijst. We hebben al tal van verschillende zaken zien passeren en omdat we vaak de vraag krijg ... "wat is nu het mooiste of het beste?" hebben we een aantal foto's van verschillende strooisels opgezocht en bij elkaar gezet.

kerkelijk huwelijk bruid bruidegom rijst strooisels boeket bruidsboeket huwelijksfotograaf trouwen save the date wedding

1 Rijst


De traditie hoog in het vaandel, rijst, rijst en nog eens rijst. Bij het verlaten van de kerk was het een stortregen aan rijst. In het enthousiasme waren de gasten "vergeten" om eerst het zakje open te doen ;-)

2 Bellen


Bellenblaasjes, bubbels of kortweg bellen. Ze geven een vrolijke toets aan het einde van elke ceremonie. Wel zijn er een aantal tips om mee te geven.

Tip 1- Vraag ook aan volwassenen om bellen te blazen zo heb komen de bellen hoger.

Tip 2 - Hoe meer hoe beter! Voorzie 1 of 2 bellenpistolen en geef die aan een volwassen persoon!


En de vlekken van het mengsel ... ons is verteld koop een mengsel zonder glycerine. Dat is namelijk de boosdoener en creëert de vlekken.

3 Bloemenconfetti


Kleine snippers gekleurde bloemen. Vaak een mengsel van versnipperde rozenblaadjes en lavendelbloempjes.

Gasten krijgen vaak een zakje zodat iedereen kan gooien aan het einde van de ceremonie.Potpourri


Wil je het in de bloemensfeer houden? Ook potpourri kan dienen als strooisels op bruiloften. Het ziet er niet enkel leuk uit maar het ruikt bovendien nog heerlijk ook!

De gouden tip

Strooisels aan het einde van een ceremonie of viering is altijd leuk en zorgt voor een extra feestelijke sfeer. Het is een mooi moment voor het koppel en zorgt voor een vrolijke en uitbundige noot op de foto's. Daarom hebben wij nog een laatste tip ... als jullie kiezen voor strooisels, dan mag het uitbundig zijn. De bovenstaande foto's zijn volgens ons juist zo tof omdat er veel rijst, veel bellen en veel confetti is! Maar wat jullie ook kiezen, geniet vooral van het moment!