Wanneer leggen we de fotograaf vast?

De meeste koppels leggen eerst de datum vast om dan op zoek te gaan naar een zaal. Als die vast ligt beginnen ze de rest in te plannen zoals de DJ, de fotograaf en eventueel catering. Soms is het ook zo dat een koppel een bepaalde zaal of locatie op het oog heeft en daar eerst gaat informeren wat nog vrij is als de datum er niet echt toe doet. De meeste koppels beginnen te plannen ongeveer 1 jaar voor het huwelijk.


... Wat nu?! Wij trouwen in minder dan 12 maanden!!...

... MAAR GEEN PANIEK ... het is niet omdat jullie geen jaar willen plannen dat alles "vol" of "bezet" is ... toch is het mogelijk dat net jullie datum 3 maand voor de grote dag toch nog vrij is bij een fotograaf. Het omgekeerde is ook mogelijk. Misschien zijn jullie goed op voorhand beginnen plannen maar is er een koppel jullie net voor geweest voor dezelfde datum. Zo hebben wij eens op 1 maand tijd 3 keer de vraag gekregen voor dezelfde datum terwijl de agenda voor die maand helemaal niet vol zat maar we dus wel 2 koppels moesten weigeren. Het is dus altijd een kwestie van een beetje geluk te hebben. Lang op voorhand beginnen helpt natuurlijk wel.

Onze 3 tips!

Tip 1: Altijd informeren


Of jullie nu ver in de toekomst een datum hebben geprikt of beslist hebben om halsoverkop volgende maand te trouwen. Informeer altijd of er plek is want je moet maar net een datum prikken die niemand heeft gekozen!


Tip 2: De periode


Op vakantie in de zomervakantie. Mega file's richting het zuiden, overal super druk, hotels en vluchten bomvol en om over de prijzen nog maar te zwijgen. Dit is eigenlijk ook zo met trouwen.


De drukste periode als het gaat om huwelijken loopt van mei tot en met september. Als jullie datum buiten die periode valt is de kans groot dat jullie meer opties hebben. Misschien is dat ook het overwegen waard!

Tip 3: Niet overhaasten


Misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven. Boek GEEN fotograaf gewoon online of tijdens een beurs, maak een afspraak en ga eerst samen eens rond de tafel zitten voor een gesprek. De meeste fotografen plannen met veel plezier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om zichzelf voor te stellen. Laat jullie niet onder druk zetten om voor of tijdens dit gesprek al definitief te boeken. De meeste fotografen geven jullie graag een optie op de datum zodat jullie rustig kunnen beslissen en de informatie wat kunnen laten bezinken.

En jullie?


Hebben jullie een datum voor ogen en zijn jullie nog op zoek naar een duo huwelijksfotografen?

Willen jullie eens met ons eens vrijblijvend samen zitten om de mogelijkheden te bespreken? Jullie mogen ons altijd contacteren!