Stephanie & Jordy hadden plannen om in 2020 ja tegen elkaar te zeggen, maar ook zij konden door Corona niet anders dan alles te verplaatsen.

Nu na 2 jaar en een prachtig zoontje later, was het eindelijk zover, hun dag, hun huwelijk.


Stephanie was, samen met zoontje Jayden, gaan slapen bij haar ouders in Retie. Ze was ontspannen en zat rustig aan de make-up tafel terwijl zoontje Jayden vrolijk op de grond aan het spelen was. Ze had zich voorgenomen om te genieten van deze dag en het gewoon allemaal op zich af te laten komen.

Jordy was thuis gebleven in Turnhout. Daar ging hij zich, klaarmaken voor de grote dag. Ook de papa en mama van Jordy en zijn getuige Jeroen hadden afgesproken bij de bruidegom.  Iedereen had duidelijke instructies gekregen. Dus toen zijn broer belde dat er een probleempje was bij het afhalen van de ceremoniewagen, was er dan ook even lichte paniek.  Een miscommunicatie bezorgde even de nodige stress in het kamp van onze bruidegom maar dat was met de hulp van best man Jeroen snel opgelost.


Ondertussen was het hoog tijd voor een verkwikkende douche te nemen en het kostuum aan te trekken.

Iets later stond de rode mustang cabrio mooi voor deur te blinken, klaar om de bruid op te halen.

Terwijl onze bruidegom even een stress-momentje had met betrekking tot het vervoer, genoot Stephanie van de ochtend. Ze was blij dat ze nog rustig de tijd had om Jayden nog een fruitpapje te geven voor ze haar bruidsjurk moest aantrekken.

Voor de first-look kozen Stephanie en Jordy om even een momentje samen te hebben. In plaats dat Stephanie, naar buiten kwam, ging Jordy naar binnen. Hij liep door tot achter in de veranda waar zijn bruid vol ongeduld op hem stond te wachten.

Het was tijd om te vertrekken naar het stadhuis van Turnhout want met de zaterdagse markt is het stadhuis niet zo vlot bereikbaar. Met een parkeerkaart en onder begeleiding van de politie reed de rode mustang het koppel het marktplein op. Tot de grote verbazing van Stephanie, die turn juf is, stonden daar haar kleutertjes enthousiast te zwaaien. 

Op de eerste verdieping van het stadhuis werd het officieel. Voor de wet waren ze nu echt man en vrouw. Als aandenken aan hun wettelijk huwelijk kregen ze nog het gedicht “Twee een simpel cijfer” van Henk van Oostgaarde mee.

Het eerste deel van de dag zat erop en voor de huwelijksreportage en familiefoto’s trokken we naar Caron´s Hofke in Merksplas. 

Eerst was het de beurt aan de bruid en de bruidegom, de familie sloot na de lunch aan en van daar gingen we samen naar de feestzaal.

In de namiddag ging het richting Poppel. Stephanie en Jordy kozen om de rest van hun huwelijksdag te vieren in het Tooghuys.

Dichte familie en vrienden mochten plaats nemen aan de feestelijk gedekte tafels en werden verwend met een BBQ met heerlijk vlees en lekkere salades.

Na het diner kwamen de avondgasten aan. Ze mochten plaats nemen in de tuin waar de ceremonie zou plaatsvinden. Op de stoelen vonden de gasten goodiebags met leuke items die ook tijdens de ceremonie nog van pas zouden komen.

De gasten namen plaats en ondertussen maakte het bruidspaar zich klaar voor hun intrede.

Stephanie en Jordy hadden beroep gedaan om Merveil om hun ceremonie vorm te geven. Het was meer dan geslaagd want het werd een mooie en intieme huwelijksceremonie met veel persoonlijke toetsen. Familie en vrienden kwamen aan het woord, de bruid en bruidegom hadden elk hun geloften zelf geschreven, een kleine quiz over het koppel en als afsluiter (voor Stephanie) een onverwacht dansje van de vrienden van de dansgroep. Er werd veel gelachen, er waren tranen van ontroering en dat alles tijdens het vallen van de avond met een heerlijk zonnetje op het gezicht.

De ceremonie was ten einde, het zonnetje begon onder te gaan en nu was het tijd om het glas te heffen, avondgasten te verwelkomen en te genieten van een buffet vol lekkers met in het midden een heerlijke bruidstaart die door de mama van de bruidegom met veel liefde was gemaakt.

Lichten uit, spot aan! Stephanie en Jordy waren klaar voor hun openingsdans. Ze hadden een mooie choreografie uitgewerkt en werden op het einde bijgestaan door enkele vrienden. Het dansfeest kon beginnen en het feest ging door tot in de kleine uurtjes.