'S ochtends werden we verwacht bij Veronique haar ouders in Essen. Veronique, haar zus Ines en haar mama waren vroeg op gestaan om zich klaar te maken. De sfeer was gezellig en rustig. Terwijl het haar van de dames mooi gestyled werd door de kapster en de MUA de make-up voor haar rekening nam, werd er vrolijk gepraat en gefantaseerd over het verloop van de dag.

Nadat Veronique was opgemaakt was ze klaar om haar trouwjurk aan te trekken. Het aantrekken van de jurk is toch een bijzonder moment want dan komt bij elke bruid het besef: "Het is nu voor echt". Uiteraard begon het dan toch wel te kriebelen en waren er toch wel wat vlinders in de buik. Maar gezonde zenuwen horen nu. ook een beetje bij die dag en die verdwijnen ook snel als de "first-look" achter de rug is. Maar dan moest er een bruidegom zijn natuurlijk .... Omdat Armindo nu niet bepaald de reputatie heeft van altijd mooi op tijd te komen, werden er dan ook grapjes gemaakt en gespeculeerd over de aankomsttijd van de bruidegom. Veronique was er wel gerust in en Armindo niet niet lang op zich wachten.

Het koppel had ervoor gekozen om eerst foto's te gaan nemen voor ze naar het gemeentehuis zouden trekken. Zo konden ze eerst nog wat van elkaar genieten alvorens de drukte van de dag ging beginnen. We reden naar Het Markiezenhof in het nederlandse Bergen op Zoom net over de grens. Veronique en Armindo kozen deze mooie fotolocatie omdat er veel mogelijkheden zijn om foto's te nemen. Zowel buiten als binnen zijn er vele mooie plekjes en met het wisselvallige weer was er geen stress dat de fotoreportage in het water zou vallen.

Het Markiezenhof was een heel fijne en mooie locatie. Ook alle zenuwen voor de dag verdwenen als sneeuw voor de zon. Ze hadden veel plezier tijdens de reportage en genoten van elkaar. Van Bergen op Zoom ging het terug richting Essen voor het officiële gedeelte van de dag.

Aangekomen aan het gemeentehuis stonden familie en vrienden uit België EN Portugal het koppel op te wachten. Allemaal wilden ze getuigen zijn van het moment waarop Veronique en Armindo hun huwelijksgeloften zouden voorlezen.


Die geloften waren echt bijzonder. Ze hadden allebei een persoonlijke tekst geschreven die ze beide in het Nederlands en het Portugees gingen voorlezen. Ze vonden het niet meer dan logisch dat ze allebei in beide talen hun geloften voor elkaar uitspraken . De gasten vonden het dan ook geweldig dat iedereen ook alles kon verstaan.

Na het burgerlijk huwelijk werden de gasten in Kalmthout verwacht. Het koppel had iedereen uitgenodigd voor de receptie in het mooie Arboretum. Daar werden ze getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes. Het weer was was zalig en de gasten konden genieten van het terras en de mooie tuin.

Ook hier hadden we tijd voorzien voor het nemen van foto's. Dit was dan ook de ideale locatie voor de familiefoto's en uiteraard nog wat extra foto's van het mooie kersverse koppel.

In de namiddag ging het gezelschap naar Hotel Dennenhof in Brasschaat. Super handig, zeker voor de familie uit Portugal, want zo konden de gasten overnachten dichtbij het feest. Eerst even inchecken en opfrissen om daarna de gasten van het avondfeest te ontvangen. In de mooie feestzaal werd iedereen verzocht aan tafel te gaan en werd er een heerlijk diner voorgeschoteld. Na het aansnijden van de bruidstaart was het tijd om het dansfeest in te zetten met de openingsdans.

We konden het al zien dat het feest nog lang niet voorbij was toen wij vertrokken.